Matisse’s challenge was to “give a small surface the idea of immensity” (Matisse to Charbonnier, 1950).

Even when physically small, a painting should convey a feeling of expansive space.

Matisse Museum | Nice

ontdek welke energiekwaliteit jou inspireert en in beweging zet

vraag je inspiratie energie aan

Everything is EnergyMatch the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. 

It can be no other way. This is not philosophy. This is physics.

Albert Einstein

over  |  energie

match your frequency with your goals…

Everything is energy. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. Aldus Einstein.

Klik hier voor meer informatie

Energie Matchen?

Everything is energy. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. Aldus Einstein.

Frequentie  |  Kwaliteiten

Zo Simpel? In de praktijk blijkt dat best nog wel lastig te zijn. Weet jij op welke frequentie (trilling) jouw persoonlijke energie vibreert? Of…de frequentie van datgene waar jij op uit bent in je leven? En, heb je enig idee hoe jouw energiekwaliteit beïnvloed wordt door die van je directe omgeving en visa versa?

Beproefde Systemen

Helderheid in bovenstaande maakt het in ieder geval een stuk eenvoudiger om het leven te creëren dat jij wilt. En, gelukkig hoeven wij het wiel niet zelf uit te vinden. Zo zijn er diverse beproefde energie analyse methoden die een goed inzicht geven in de verschillende energie kwaliteiten (simpel gezegd heeft elke energiekwaliteit een eigen trillingsfrequentie) en hun onderlinge dynamiek.

Diepgaand  |  Accuraat

Ik maak voor de energie analyses gebruik van 3 systemen. De verschillende systemen vullen elkaar geweldig mooi aan en geven een prachtig en accuraat beeld van wie jij bent (en niet bent); hoe het bij jou werkt en wat er nodig is om jouw ruimte en leven af te stemmen op jouw levensdoelen en een vervuld leven te hebben.

  • Mensen   |  Human Design  Een hypermodern systeem dat werkt o.b.v. 9 energie kwaliteiten verbonden met de energiecentra (chakra’s) in ons lichaam. Dit systeem is intern georienteerd. Hoe werkt het bij mij van binnen?
  • Mensen   |  Nine Star Ki  Een enkele duizenden jaren oud – van oorsprong Oosters systeem – dat werkt o.b.v. 9 energie kwaliteiten vanuit de 5 elementen vuur, aarde, metaal, water en hout. Dit systeem is extern georienteerd. Hoe (vanuit welke energiekwaliteiten en -dynamiek) inter-acteer ik met de wereld om mij heen?
  • Ruimte Materie  |  Feng Shui  De grote zus van Nine Star Ki die ook werkt met de 9 energie kwaliteiten vanuit de 5 elementen en is georienteerd op de wisselwerking tussen mens & ruimte. Hierbij wordt de plattegrond van een ruimte geplot op de zogeheten Ba Gua om zo de verschillende energiekwaliteiten en –dynamiek van een woon werk ruimte in kaart te brengen Welke energiekwaliteiten bevat een ruimte? Hoe vrij en krachtig stroomt de energie? Wat ontbreekt er en waar verdwijnt de energie? 
Concreet  |  Toepasbaar

Mijn praktische aard en mijn kracht om helderheid te brengen in complexe zaken heb ik jarenlang getraind, gevormd en ontwikkeld in het bedrijfsleven. Het onzichtbare concreet en het ongrijpbare tastbaar maken is iets dat ik van nature graag doe. Voor jou. Zodat jij jouw volgende stap(pen) vol vertrouwen (in je zelf en jouw unieke perspectief en kracht) maakt. Dat is waar ik van ga stralen. Dus bij hohm geen vaag gedoe, maar concreet, helder en direct toepasbaar in je eigen leven.

Centre of Your Life

Bij hohm staan jij en jouw levensdoelen altijd centraal. Waar ben jij op uit in je leven? Hoe krijg jij dingen voor elkaar? Hoe ziet jouw beslissingsproces eruit? Welke energiekwaliteit inspireert jou om in beweging te komen? Waar zitten jouw blinde vlekken en hoe ga je die herkennen? En, hoe kun jij jouw leven en woon werk ruimte zo inrichten dat je bekrachtigd en uitgedaagd wordt om groter te zijn dan je nu laat zien. Hoe dan ook, jij en jouw levensdoelen staan in alle hohm diensten altijd centraal.

Energie Bewust Matchen

De linkjes naar de 3 verschillende elkaar aanvullende en versterkende hohm diensten waarmee jij jouw ruimte en leven(sdoelen) bewust creëert vind je hieronder:

over  |  ruimte

create a feeling of expansive space…

Even when physically small, a painting should convey a feeling of expansive space. Aldus Matisse.

Klik hier voor meer informatie

A Feeling of Space…

Matisse’s challenge was to “give a small surface the idea of immensity” (Matisse to Charbonnier, 1950). Even when physically small, a painting should convey a feeling of expansive space. Gezien in het Matisse Museum in Nice.

Ruimte ervaren zit ’em volgens Matisse dus niet zozeer in de werkelijke grootte (en dimensies) van een oppervlak, maar veel meer in wat je ermee doet (of niet doet).

Ruimte Vol Leven

Inspirerend! Wat maakt dat ik ‘expansive space’ ervaar in mijn leven? Ruimte ervaar voor wie ik werkelijke ben? Voor het realiseren van mijn levensdoelen? Voor wat ik te zeggen en te doen heb?d En, in de (vele) verschillende rollen die ik vervul? Om te ontdekken en te leren? Om groter te ‘groeien’ en mijn potentieel vol te leven? Interessante vragen waarop uiteraard vele antwoorden mogelijk zijn.

Hoe dan ook, deze vragen houden mij al zo’n beetje mijn hele leven bezig. En, op mijn levensreis heb ik een aantal ontdekkingen gedaan die voor mij mega verschil gemaakt hebben. Deze lessen, inzichten en eureka momenten vormen samen de fundering van mijn leven en hohm.

Verbindende Factor

Het is de verbindende factor die de hoofdrol heeft in mijn leven en in hohm: dat klinkt als home van thuis zijn en tevens het woord ohm in zich draagt; de oerklank van leven waarmee wij allemaal verbonden zijn. Met de bron, elkaar en alles wat er is. Zichtbaar of onzichtbaar. Tastbaar of niet.

  • Natuurlijke Zelf  In de eerste plaats is daar de verbinding met mijzelf. Erken ik wie ik werkelijk ben? Geef ik mijzelf wat ik – op dat moment – nodig heb? Probeer ik iemand te zijn die ik niet echt ben en waarom doe ik dat? Spreek ik mijn waarheid? Deel ik mijzelf oprecht? Vertrouw ik op mijn eigen wijsheid en innerlijke navigatie? Volg ik mijn eigen pad? Luister ik naar de oerklank in mijzelf? Door in verbinding te zijn met mijn oorsprong en van daaruit de verbinding met mijn omgeving te maken, ontstaat er letterlijk ruimte. Ruimte voor mijn oorspronkelijke perspectief. Voor de ander en zijn/haar perspectief.
  • Persoonlijke Ruimte  In de tweede plaats is daar de verbinding met de ruimte waar ik ben. Waar nodigt de ruimte mij toe uit? Ervaar ik een welkom? Voel ik mij vrij of eerder ingesloten? Wil ik blijven of stap ik liever direct weer op? En, hoe creëer ik mijn persoonlijke ruimte zodat deze mij optimaal ondersteunt en bekrachtigt? In de loop van mijn leven werd ik mee er steeds meer van bewust dat de energie van een plek grote invloed heeft op hoe ik me voel, wat ik denk, doe en realiseer. Iets dat de oude Chinese keizers – om maar iets te noemen – al lang wisten. En, zij niet alleen. Afijn, door mij bewust te zijn van wat een ruimte met mij doet en mijn persoonlijke ruimte bewust te creëren, verlies ik geen energie aan zaken die niet voor mij zijn en kan ik mijn aandacht heel gericht focussen op die zaken die voor mij wel van belang zijn. Persoonlijke ruimte bewust creëren.
  • Persoonlijke Levensdoelen  En als laatste is daar de verbinding met waar ik op uit ben in mijn leven. Mijn levensdoelen. Wat wil ik ervaren, creëren en realiseren in mijn leven? Want een leuke relatie met mijzelf en een fijne plek zijn heerlijk, maar als dat het alleen is, wordt het voor mij op den duur toch wel wat saai. Ik wil iets veroorzaken. Iets dat mij uitdaagt om ‘groter te groeien’ en mij op ‘plekken’ brengt die ik nog niet ken. Ja toch? Anyhow, wat je aandacht geeft groeit. Zo ook met mijn levensdoelen. Als ik die ergens achter in een laatje van mijn gedachten laat verstoffen, gebeurt er precies dat. Maar, wanneer ik mijzelf elke dag opnieuw bewust verbindt met mijn levensdoel (van dat moment) en mijn aandacht en focus hierop richt, zie ik het langzaam wortel schieten en stukje bij beetje groeien. Zo simpel eigenlijk. Persoonlijke levensdoelen natuurlijk realiseren. 
Ruimte Bewust Creëren.

Expansive space ervaren zit ’em niet in de grootte (en omstandigheden), maar in wat je met de ruimte (omstandigheden) doet (of niet doet). Ruimte creëren dus. Voor jezelf, je leven en jouw levensdoelen en -dromen. Vanuit verbinding.

De lilnkjes naar de 3 verschillende elkaar aanvullende en versterkende hohm diensten waarmee jij jou ruimte en leven(sdoelen) bewust creëert, vind je hieronder:

 over  |  brigitte

‘t onzichtbare concreet maken…

Het onzichtbare concreet, en het ongrijpbare tastbaar maken. Voor èn samen met jou. Dat is waar ik voor sta.

Klik hier voor meer informatie

Je bent hier!

Wat gaaf dat je hier bent en dit leest! Iets heeft je naar deze plek gebracht en ik ben heel benieuwd naar wat dat is. Jouw impuls om nu eindelijk jouw werkplek op te ruimen? Omdat je dat boek nu echt wel eens wilt gaan schrijven? Of kriebelt er al heel lang iets in jou dat naar buiten wil, maar je hebt geen idee wat en hoe? Wat het ook is…je bent zo welkom!

Fascinerend

Mijn fascinatie voor ruimte en mens heeft mij naar hier gebracht. Waarom voel ik mij op die ene plek senang en op de andere plek helemaal niet? En, waar zit ’em dat dan precies in? Of, waarom ging het groot brengen van mijn kinderen mij soepel af, terwijl ik op het gebied van persoonlijke financiën niet altijd zulke slimme keuzes maak? En nog interessanter… wat maakt dat dit voor mij zo is terwijl een ander precies het omgekeerde ervaart? 

Life Journey

Afijn, die fascinatie voor mens & ruimte in combinatie met mijn behoefte aan helderheid, lerencompleet zijnordening, traveling light, praktische toepasbaarheid, vrijheid, structuur en schoonheid, hebben mij – so far – een interessante en rijke levensreis opgeleverd waarin ik ondermeer veel geleerd en ontdekt heb over mens zijn, belongingfocus, gezond zijn, vanuit mogelijkheid leven, ruimte creëren, aandachtenergie en beweging.

Moments of Truth

Tijdens mijn levensreis zijn er meerdere life changing moments geweest. Drie daarvan hebben mij rechtstreeks naar hohm geleid.

  • Toen ik tijdens mijn Feng Shui opleiding kennis maakte met mijn eigen levensenergie en weerstand in mijzelf waarnam. Waar werd ik precies door getriggerd en waar kwam mijn weerstand vandaan? Al me al had ik een jaar nodig om dit uit te vogelen; voordat ik mijn kracht helemaal in eigendom kon nemen. Ik ben nogal eigenwijs en neem niet zomaar iets aan.
  • Het tweede moment was eerder een experiment. Ik had net het theoretische deel van mijn opleiding afgerond; mijn kids hadden examen gedaan en ik had het plan opgevat om naar mijn geboorteplaats terug te verhuizen. So far so good. En, ik was vastbesloten om bij de keuze en inrichting van ons nieuwe appartement (binnen enkele jaren zouden de jongens uitvliegen en zou het mijn appartement zijn) heel bewust te werken met alles wat ik geleerd had over persoonlijke ruimte creëren in combinatie met wat ik wilde dat deze nieuwe woning voor mij zou zijn. En, dat heb ik geweten. Ik heb alles en meer ontvangen! Een fijne plek waar de mensen in mijn leven graag komen; uitbundige familiefeestjes; een fantastische werkplek. En, ook een geweldige levenspartner; mijn gezondheid; mijn eigen bedrijf; een ongekende lust for life. En, zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik niet zal doen. Of toch…experiment geslaagd!
  • Het derde moment is iets korter geleden. Van achter mijn laptop maakte ik kennis met de blue print van mijn levenskracht vanuit de Human Design. Een hypermodern systeem dat werkt vanuit het perspectief van de energiecentra (chakra’s) in het lichaam. Wham! Die kwam direct en vol binnen. Een en al (h)erkenning en voor het eerst in mijn leven voelde ik mijn echt volledig gekend, gezien en gehoord. Intens en ontroerend. Sindsdien voel ik mij zo vrij en geef ik vol vertrouwen expressie aan mijn unieke perspectief op het leven. Omdat ik weet dat dit nu net ‘t verschil maakt.
Professionele Achtergrond

Nu moet je moet weten dat – voordat ik met Hohm begon – ik een heel ander leven had. De eerste tig jaar van mijn werkende leven heb ik – in veel verschillende functies voor uiteenlopende markten en doelgroepen en altijd me veel plezier – full swing gewerkt in het bedrijfsleven bij een van Nederland’s grootste online publishers. Zo ben ik uitgever, direct marketeer, marketingmanager, online developer, projectmanager en web intelligence developer geweest.

Dubbel Op

Dubbelop is eens zo dik zei mijn moeder altijd als wij (mijn broers, zussen en ik) weer eens een dikke laag hagelslag op onze boterham laadde. En, zo is het. Mijn professionele achtergrond in combi met mijn passie en ervaring op het gebied van analyse en helderheid vormen een stevige en concrete basis voor hohm waarin het mij voor alles gaat om het onzichtbare concreet te maken en het ongrijpbare tastbaar. Geen vaag gedoe, maar concreet, helder en direct toepasbaar in je eigen leven.

Creëer Bewust

De lilnkjes naar de 3 verschillende elkaar aanvullende en versterkende hohm diensten waarmee jij jouw ruimte en leven(sdoelen) bewust creëert, vind je hieronder:

Inspirerende en bekrachtigende sessie! De invalshoeken van de My Life Essence – ROADMAP vind ik bijzonder en verrassend. Ik heb een helder en rijk inzicht in mijzelf gekregen en mooie ankers om voluit te leven. Ga zo door hohm!

Ingrid | La Porta Vitale | Delft

ontdek hoe jij succesvol beslissingen maakt voor jezelf

vraag je wijsheid energie aan

Tot de dag van vandaag is ons Empowering Life Space – Woon ADVIES een geweldige houvast bij het bewust inrichten van ons thuis! Onze levensthema’s en uitdagingen – in ons huis en leven – zijn helder en concreet blootgelegd. 

Url | Amsterdam

Ontdek welke energie kwaliteit jou in beweging zet...

VRAAG JE INSPIRATIE ENERGIE AAN

Je bent succesvol aangemeld. Je ontvangt een mail waarmee jij jouw aanvraag compleet kunt maken.