We weten allemaal dat slaap belangrijk is. Maar waarom is het zo vaak de sluitpost op de begroting van ons leven? En, als het wel een prioriteit is, hoe goed werken al die lijstjes-met-goede-nachtrust-tips voor jou persoonlijk? In deze blog ga je ontdekken wat het geheim van jouw persoonlijke goede nachtrust is. En, wat Einstein met de inrichting van jouw slaapkamer te maken heeft. 

 

Waarom slaap super belangrijk is, maar minder vanzelfsprekend…

De moderne 24-uurs economie is door internet en wifi in vrijwel ieders persoonlijke leven binnengedrongen en dat lijkt onverenigbaar met een goede nachtrust. Maar, niemand kan zonder slaap. Een paar uurtjes minder slaap op een nacht heeft al invloed op het functioneren en verstoort onder meer het humeur, geheugen, stofwisseling en onze gen-activiteit. Aldus Sander Voormolen in NRC.

Geen kattenpis! Maar meer dan genoeg reden om jouw goede nachtrust – als ‘ie daar nog niet al staat – hoger op je prioriteiten lijst te zetten.

 

Hoe goed werken algemene adviezen voor jou?

Als je een minder goede slaper bent, heb je ongetwijfeld al het een en ander uitgeprobeerd. Zoek op goede nachtrust, en je wordt bedolven onder de lijstjes met tips. Je kent ze: goede ventilatie op je slaapkamer, regelmaat, geen cafeïne of alcohol voor het slapen gaan, goede verduistering, beeldschermen in slaapkamer vermijden… Allemaal goed natuurlijk. Maar, uit het feit dat je dit leest, schat ik in dat er nog iets te verbeteren valt aan jouw slaapgenot. True? Lees dan vooral verder…

 

Wat je in geen enkel lijstje gaat vinden

Ben je er klaar voor? Komt ‘ie…

Everything is energy. Match the frequency of the reality you want, and you cannot help but get that reality. Aldus Einstein.

“Oh ja!” hoor ik je denken “Wat heeft Einstein met mijn goede nachtrust te maken?” Heel goed! Wat Einstein hier zegt is (vrij vertaald), dat alles energie is en dat je energie – zo blijkt – kunt matchen met de realiteit die je wilt. “Zoals bijvoorbeeld…eh…mijn goede nachtrust?” Yep, zoals jouw goede nachtrust.

 

Energie matchen voor een goede nachtrust…

“Zo simpel?” Jazeker. Ik ga ’t je uitleggen. Er zijn drie zaken belangrijk voor jouw goede nachtrust:

 
1.Jouw persoonlijke energie – Jij bent uniek!

Bij je geboorte krijg jij je unieke levensenergie mee zoals als iedereen. Net als bij sneeuwvlokken – die er op het eerste gezicht allemaal hetzelfde uitzien – verschilt jouw energie (palet) van die van mij en de rest. Als je weet hoe jouw persoonlijke energie palet er uit ziet (en weet wat jij nodig hebt om goed te slapen) kun je deze een stuk eenvoudiger matchen met waar jij op uit bent. In dit geval jouw goede nachtrust.

2.De ligging van jouw slaapkamer – Locatie, locatie, locatie…

Locaties, gebouwen, huizen, ruimtes en kamers zijn ook energie en kennen – afhankelijk van indeling, inrichting en styling – een eigen unieke energiekwaliteit en -flow. Zo is de ene ruimte in je huis juist meer, en de andere ruimte weer helemaal niet of minder geschikt om je bed neer te zetten. De keuze welke plek jij tot jouw slaapdomein bestempelt, maakt een wereld van verschil.

3.De inrichting van jouw slaapkamer – Wat doe je?!

En – last but not least – is de wijze waarop jij je slaapkamer indeelt (positie bed), inricht (wat wel/niet in mijn slaapkamer) en styled (kleur- en materiaalgebruik) van grote invloed op de energiekwaliteit van je slaapruimte. Wat doe jij met je slaap ruimte? Stem je met jouw inrichting je slaapkamer optimaal af op jouw slaapgenot of juist helemaal niet?

 

Je eigen perfect match creëren

Begin uitgerust aan je nieuwe dag. Wanneer je bewust jouw slaapkamer kiest en deze ruimte afstemt op datgene dat jij persoonlijk nodig hebt voor een goede nachtrust, ga je ontdekken dat ook jij ’s morgens vol energie je bed uit kunt stappen.

“Interessant die persoonlijke afstemming, maar ik slaap niet alleen…” Misschien is iets dergelijks zojuist door je hoofd gegaan. En, dan heb je natuurlijk helemaal gelijk. Maar, niet getreurd. Net zoals je voor een enkel persoon de perfecte slaapplek kan creëren, kun je dat ook voor 2 personen doen. De afstemming-puzzel wordt alleen iets interessanter, that’s all. 

 

Een recent praktijkvoorbeeld…

Een paar dagen geleden werd ik door een mega enthousiaste Jazz gebeld met het geweldige nieuws dat zij en haar partner een huis gevonden hadden. Wow!

Goede nachtrust is ‘ding’ voor Jazz

Ik ken Jazz als lang en weet dat slapen een belangrijk ‘ding’ voor haar is. In het verleden heb ik haar Inspiring Life Essence Roadmap (persoonlijke levensenergie roadmap) gemaakt en heeft zij via haar Empowering Life Space Advies (woon ruimte inrichting advies) destijds onder meer haar toenmalige slaapkamer verruild voor een andere kamer.

“Zo grappig, ik was het normaal gaan vinden om niet lekker te slapen.”

Positieve impact op Jazz haar leven

Maar, gelukkig start Jazz haar dag nu ook uitgerust en vol energie. En, dat niet alleen. Haar leven is in een stroomversnelling geraakt. Zo heeft zij onder meer haar levenspartner ontmoet. Een superleuke jongeman die al snel ook zijn Life Essence Roadmap liet maken.

Nieuwe woning, nieuwe slaapkamer…

Terug naar hun nieuwe huis. Jazz, wilde het deze keer gelijk goed doen. Ze hadden de luxe dat ze konden kiezen uit twee mooie ruime kamers en wilde mijn advies. Zo gezegd, zo gedaan. Jazz stuurde plattegrond en filmpjes van hun nieuwe huis, en ik ging direct aan de slag met hun Persoonlijk Slaapkamer Advies. En, wat bleek? Geen van beide kamers waren ideaal. De ene ruimte ondersteunde vooral de energie van Jazz terwijl de andere kamer juist weer heel geschikt was voor Jazz haar partner.

De beste slaap-locatie voor Jazz èn partner kiezen

Omdat de grootste kamer aan de tuinzijde hun voorkeur had, ben ik met die ruimte aan de slag gegaan. Hoe konden zij deze ruimte zo inrichten en stylen dat deze zowel de energie van Jazz als die van haar partner zou ondersteunen in een goede nachtrust? De energiekwaliteit in de grote slaapkamer is te actief voor Jazz en moest tot rust gebracht worden.

Met kleur de energie afstemmen op goede nachtrust beide partners 

Over de optimale positie van het bed werden we het snel eens. Daarna ben ik onder meer met het kleuradvies aan de slag gegaan. Kleurgebruik is nl. een uitermate impact-volle manier om de energie van een ruimte te beïnvloeden en – in dit geval – af te stemmen op de (tot-rust-komen) energie van beide partners.

Persoonlijk kleuradvies voor Jazz haar nieuwe slaap domein

Al snel kon ik Jazz bellen om het kleuradvies met haar door te nemen en toe te lichten. basis-kleuren: wit en grijs. accent-kleur 1: Turquoise/Zeegroen (pastel). accent-kleur 2: goud/okergeel (verhouding basis/accent: ca. 5:1). Bekijk het kleurenpalet van Jazz haar nieuwe slaapkamer. Lees meer over kleuren in huis.

 

Een unieke advies voor een uniek stel

Door de unieke levensenergie van Jazz en haar partner als uitgangspunt te nemen bij het advies voor locatie slaapkamer, inrichting en styling, kunnen zij nu een slaapdomein creëren dat èn nauw afgestemd is op hun beider slaapbehoeften èn geheel volgens eigen smaak ingericht is. Dankjewel Einstein. En, nu graag de slaapkamer uit, want vanaf hier kunnen wij het verder zelf wel…

 

Het onzichtbare concreet (laten) maken

Gefascineerd door mens & ruimte. Praktisch van aard met een stevige behoefte aan helderheid en een drive om de natuurlijke schoonheid van mens, ruimte en ding zichtbaar te maken. Dat ben ik, brigitte van hohm. Hohm staat dan ook garant voor een no-nonsense aanpak. Geen vaag gedoe, maar concrete praktische adviezen om direct toe te passen in je eigen leven.

 

Licht vandaag nog een tipje van de sluier op…vraag jouw Persoonlijke (nacht) Rust Energie aan. 

Oké. Goed slapen is dus (letterlijk en figuurlijk) dichterbij dan je denkt. Ben jij van mening dat er nog iets te verbeteren valt aan jouw slaapgenot en je bent klaar met algemene lijstjes? Licht dan vandaag al een tipje van de sluier op en vraag jouw Persoonlijke Nachtrust Energie gratis aan.

Ontdek welke energie jou tot rust brengt...

VRAAG JE NACHTRUST ENERGIE AAN

Je bent succesvol aangemeld. Je ontvangt een mail waarmee jij jouw aanvraag compleet kunt maken.